Een opslagtank is een container voor vloeistoffen, samengeperst gas voor gastanks of mediums die gebruikt worden voor lange termijn, dan wel korte termijn voor de opslag van warmte of kou. De term kan ook worden gebruikt voor reservoirs, kunstmatige vijvers en meren, of gefabriceerde containers.

Opslagtanks zijn er in verschillende vormen; gesloten of met open bovenkant, gebolde bodem, schuine bodem, kegelbodem of vlakke bodem. 

Het is belangrijk om de wateropslagtanks die vervuild of niet in gebruik zijn te desinfecteren en schoon te maken, zodat drinkwater veilig geleverd en opgeslagen kan worden. 

Een van de meest gangbare manieren om wateropslagtanks te desinfecteren is door middel van chloor. De gemiddelde hoeveelheid chloor die nodig is om de watertanks te desinfecteren hangt af van de volume van de tank. Daarom is het belangrijk het volume eerst te berekenen. Let er goed op en wees voorzichtig bij het schoonmaken van de naden en hoeken, zodat er geen kleine hoeveelheid van de originele vloeistof meer in de container blijft. Het kleinste beetje vloeistof kan het water al een vervelende smaak geven. 

De pijpleidingen, pompen en slangen die gebruikt worden voor het legen en vullen van de opslagtank dienen ook goed te worden schoongemaakt. Spoel een mix van wasmiddel en heet water door de pomp en pijpleidingen om afzetting en ander afval materiaal te verwijderen. Spoel na het schoonmaken het systeem door met schoon water om het wasmiddel te verwijderen. 

Het verwijderen van de vloeistoffen die gebruikt worden voor desinfectie en het reinigen van de opslagtanks moet altijd met zorg worden gedaan. Plotselinge waterontlading kan voor overstroming of erosie zorgen. De waterstroom dient via de goede doorvoerleiding naar het eindpunt te worden gebracht. 

Natuurlijk zijn de formules met betrekking tot water- of brandstofopslag tegenwoordig uitdagend. Vloeistoffen worden instabieler of dragen een hoger besmettingsrisico. Veel tankeigenaren zoeken een passende oplossing voor hun vieze opslagtanks. Vaak omvat het antwoord uitgebreide tankreiniging, hetgeen moeilijk en ontmoedigend is door beperkte toegang tot de binnenkant van de tanks. 

Tank cleaning

Het werken binnenin een opslagtank is moeilijk en kan erg gevaarlijk zijn. Er is vaak een kleine ingang aan de bovenkant van de tank waar in en uit geklommen kan worden. Schoonmakers van tanks moeten er ook op verdacht zijn dat sommige vloeistoffen in de tanks ook na de verwijdering nog gevaarlijke dampen kunnen achterlaten. Het goede nieuws is dat AQUAQUICK 2000 het meest effectieve, op water gebaseerde, product is en ideaal is om opslagtanks efficiënt schoon te maken. Tankeigenaren hoeven niet bang te zijn dat ze de tanks niet in hoeven, omdat dit product de functionaliteit biedt waar iedereen op zoek naar is. AQUAQUICK 2000 maakt effectief opslagtanks van elke grootte snel en grondig schoon, zonder dat het nodig is om deze te betreden of te bewerken. Dit effectieve schoonmaak product gebruikt de meest innovatieve schoonmaak technologie, om zo in de groeiende behoeftes van veel tankeigenaren te voorzien. Met het juiste proces en het gebruik van het juiste product, wordt de schoonmaak van opslagtanks en verwijdering van vaste deeltjes, met een schone onbesmette vloeistof na het proces, als resultaat behaald.